DNS
Registracija, obnova i transfer domena

Transfer besplatne .HR domene u naplatnu

Prema CARNETovom Pravilniku, neke besplatne .HR domene više ne zadovoljavaju uvjet da se koriste kao besplatne domene. Korisnici takvih domena imaju mogućnost domene registrirati kao naplatne, odnosno izvršiti transfer na jednog od registrara .HR domena.

Postupak je sljedeći:

  1. Korisnik mora odabrati i kontaktirati novog registrara te mu reći da je korisnik postojeće besplatne domene i da želi svoju domenu prebaciti na njega.
  2. Registrar će pokrenuti postupak transfera. Korisnik domene bit će obaviješten e-mailom da je postupak pokrenut. U tom e-mailu nalazit će se link kojim se potvrđuje zahtjev za transferom.
  3. Ako je domena zaključana za prijenos, potrebno je da korisnik domenu sam otključa i omogući njen prijenos putem web forme.
  4. Ukoliko korisnik potvrdi transfer, transfer će automatski biti proveden, a potvrda o uspješno provedenom transferu bit će upućena novom registraru i korisniku.
  5. Ukoliko korisnik ne dobije mail ili transfer ne potvrdi u roku od pet dana (pet kalendarskih dana), transfer neće biti proveden, o čemu će se automatski poslati obavijest korisniku domene i novom registraru.
  6. Cijenu transfera domene određuje novi registrar.

Dakle ako domenu više ne možete produžiti kao besplatnu i želite je prebaciti u Plus hosting administraciju kao naplatnu .HR domenu, javite se našoj podršci i zatražite ponudu za transfer domene iz besplatne u naplatnu .HR domenu.

Važno za napomenuti, ako se podaci vlasnika u registru mijenjaju s jedne pravne osobe na drugu pravnu ili fizičku osobu, molimo da nam odmah navedete i nove podatke vlasnika domene jer se promjena navedenih podataka naplaćuje.

Potrebni su nam podaci:

– naziv pravne osobe ili ime i prezime fizičke osobe
– OIB
– puna fizička adresa (ulica, mjesto i poštanski broj)
– e-mail adresa

Ove informacije nastojimo držati ažurne i točne, pa ipak molimo da uzmete u obzir da s vremenom CARNET može promijeniti neke od procedura, uvjete i izgled portala.
Za sva ostala pitanja provjerite ostale članke vezane za .hr domene ili se javite našoj podršci.