Registracija, obnova i transfer domena
Domene

Vrste domena

Sve vrste domena koje su dostupne u Plus Hostingu možete vidjeti ispod, zajedno sa bitnijim detaljima o svakom tipu domena.

gTLD (generičke top level domene) – com, net, org, biz i info. Navedenim domenama upravlja ICANN, krovna organizacija za upravljanje domenama. ICANN donosi pravilnike i zakone u vezi domena koje registri i registrari moraju poštovati.

ccTLD (country code top levev domene) – ekstencije država kao što su hr, com.hr, eu, de, it, nl itd. Pravilnike u vezi ccTLD domena donose države koje upravljaju pojedinom ekstenzijom. U Hrvatskoj su com.hr i hr domene regulirane CARNet-ovim pravilnikom. CARNet (Croatian Academic and Research Network) upravlja nacionalom domenom Hrvatske.

newTLD – domene nove generacije, odnose se na nove ekstenzije kao što su .city, .brand, .kitchen, .company itd. Popis domena koje možete zakupiti preko nas provjerite u našem cjeniku.

IDN domene (internationalized domain names) – domene sa znakovima koje se koriste u nekom jeziku. U Hrvatskoj su to domene sa dijakritičkim znakovima č,ć,ž,š,đ.